Thursday, 19 April 2012

Happy Birthday!

Assalamualaikummmm x jawab dosa..hihi nk cite nie baca laaa
semalam 19/4/2012 birthday budak terlebih baik nama nye Syazril & Azizan *not twin*.diorang nie??hmm ntahlah mulut jahat sgt mcm longkang ._. hehe..kutuk org no.satu mengalahkan anak dara..^^ kk aku pulok yg lebih-2..birthday boy dorang??hmmm x tau lah nk bg ape..aku bg wish je kot..kalau rajin aku bg coklat..kalau malas sedekah al-fatihah je h dah cukup..diorang aku anggap mc m kawan kot.urmymmm aku suke kot kawan dgn diorang niehh.diorang baik?? erghhh x de lahh sgt..mulut je kot yg lebih kurang longkang.haha kk x lawak pon :3   ntah kenapa tergerak hati aku untuk buat post time birthday boy kawan aku.

mmm mcm x tau kalau buat post merepek tentang kawan-2 adalah maksud.maksud nyeww aku bohsannnnnn tahap babunnnn. klah bye gtg sekolah memanggil :3


 HAPPY BIRTHDAYYY UPIN IPIN!!!


terima kasih kerana sudi baca post sye

Saturday, 31 March 2012

1/4/2012


jangan sambut..dosa tau..6ti korunk yg bertambah fool..hihi kk lawak kejap..april fool ni dosa sebab...

April fool
 iaitu 1 April biasanya disambut oleh seluruh manusia di dunia ini yang pada zahirnya beranggapan hari april fool ialah hari untuk mengenakan rakan-rakan atau keluarga . Hari April fool ini sepertinya hari perayaan syaitan dan iblis kerana hari ini seluruh umat manusia menghalalkan apa yang diharamkan iaitu MENIPU dan BERGURAU MELEBIHI BATAS .

Tidak dinafikan bergurau (dalam konteks positif dan tiada unsur penipuan dan seumpamanya) adalah tidak salah . Namun pada hari april fool ini , kita dapati pelbagai gurauan melampau dan malah ada yang sampai menimbulkan dendam dan sebagainya . Perkara inilah yang perlu kita titik beratkan dan perhatikan .




1. Larangan menipu yang sudah termaktub di dalam al-Quran dan as-Sunnah .

2. Kesedihan dan ketakutan yang tidak berasas (yang disebabkan penipuan itu) yang mungkin boleh menimpa seseorang mahupun kesemua ahli keluarganya walaupun hanya untuk satu jam .

3. Pengkhianatan ke atas kepercayaan yang diberikan .

4. Meniru budaya buruk yang bukan milik kita , iaitu penipuan .

P/s :- Haram jika 'April Fool' ini di sambut oleh umat Islam kerana jelasnya ia dapatmenyesatkan akidah umatnya .  

terima kasih kerana sudi baca post sye

Saturday, 24 March 2012

KFC at nazirah house..


 



ASSALAMUALAIKUM...x jawab dosa.oceyy 2
whoaa hari nie perut aq buncit..haha kau yg menyebabkan perut aq buncit..sape? yg tgh bace tu lah..keke =') joke aq suke gle hr nie dpt membuat sesi gemok kan bdn(ayt mcm keling)..seronok gle laa..tgk nie

at KFC,TAMAN TASIK PRIMA






 

dipersilakan  jellyyy ;)

 

 

 

nah ni group aq..TRIPLE S..sebenarnye ade ramai lg cume dorang x interframe je..

 

nah nie pic terakhir...kasut



KBHAIIIII =')



terima kasih kerana sudi baca post sye